Free Sports Picks: Home NFL CFB CBB MLB Boxing
LootMeister UFC Picks
Online SportsbooksBest Sportsbook Bonuses

MMA Betting Quiz

MMA Betting Quiz: How Well Do You Understand MMA Betting?

By Loot, MMA Handicapper, Lootmeister.com

Being a rather young form of betting, not everyone has MMA wagering down-pat just yet. Rest assured that it is not terribly difficult. In fact, just about anything in MMA betting can be learned in the matter of a few minutes or even less.

If you are going to bet on MMA, it obviously helps to be well-rounded in the discipline of MMA wagering. Some may feel they know more than they actually do, while some may not be giving themselves enough credit. To settle it once and for all, take the following quiz and see where you stand in terms of MMA betting know-how.

1. What's an example of an MMA prop bet?

A. Betting on a fighter to win a fight.

B. Betting on a favorite to win a fight.

C. Betting on a fighter to eventually win the championship.

D. Betting on a fighter to win the fight by submission.

2. If the total on a fight is 2.5, when does the fight officially become "over?"

A. 1:30 of the 3rd round.

B. 1:30 of the 2nd round.

C. 2:30 of the 2nd round.

D. 2:30 of the 3rd round.

3. What happens when you bet on a fight and the result is a draw?

A. All bets are returned unless there was as specific bet offered on the draw.

B. Everyone always gets their bet-money returned.

C. All bets placed on either fighter lose.

D. All judges' scores are added cumulatively and whoever has the most points wins.

4. Which of the following bets would pay more in winnings?

A. A $100 parlay on two fighters at even-money.

B. A $100 bet on a fighter with odds of +360.

C. A $100 bet on the "over" at -280

D. A $100 parlay where one fighter is -200 and the other fighter is +200.

5. In order for a draw to be scored in an MMA fight, which of the following would need to occur?

A. An evenly-scored round or a point-deduction.

B. Both fighters win the exact same number of rounds.

C. No judges score any of the rounds even.

D. None of the above.

6. A fighter with which sets of the following odds is a bigger favorite?

A. -600

B. +700

C. -700

D. +600

7. When you bet on a fight where one of the fighters later tests positive for performance-enhancing drugs, what happens?

A. All bets are returned.

B. Nothing happens--all bets stand.

C. All bets are returned only if the fighter who tested positive is the one who won the fight.

D. None of the above.

DEPOSIT $100 AND GET $50 FREE AT ONE OF THE WEB'S OLDEST SPORTSBOOKS: BOVADA SPORTSBOOK

8. If you bet on a fighter and his opponent doesn't make weight and is significantly heavier than the fighter you bet on, what happens?

A. All bets are off.

B. All bets proceed as normal.

C. You have the option of withdrawing your bet.

D. Bets on the fighter that made weight can be withdrawn.

9. Which of the following bets cannot be made when betting on MMA?

A. Progressive parlays

B. Prop bets

C. Parlays

D. Round robin parlays.

10. Which of the following is the correct term for a bet where you place a wager on one fighter and if he wins, an equal amount is then bet on a second fighter?

A. Parlay

B. Futures

C. If bet

D. Straight bet

Answers:

1. D
2. D
3. A
4. B
5. A
6. C
7. B
8. B
9. A
10. C

Grades:

10/10: You have attained expert status.
8-9: You know what you're talking about.
6-7: You're a person who has made some wagers in your life.
4-5: You know a little bit, but could use a quick refresher-course.
3 or Less: You have some work to so, but it's not that difficult. In fact--it's a cinch.

Share this article with friends:

Leave a comment:

SAVE BIG MONEY BY BETTING AT -105 REDUCED ODDS!
Quit wasting your hard earned money! Make the switch from -110 to -105 odds today
You'll be so glad that you did! Click Here!
Doc's Sports Picks

MMA Betting

  • GTBets - Pad your bankroll before even placing your first bet! Deposit $100-$500 and get a 100% matching bonus!
  • BetOnline - Bet on UFC and MMA fights using your credit card from the comfort of your own home! Receive a generous signup bonus too!

MISC.

  • UFC Weight Classes - The UFC is broken down by 8 weight class divisions with heavyweights being the biggest fighters (Maximum weight 265 pounds) and flyweights (125lb Max.) being the smallest fighters. Check out the other 6 classes of mixed martial artists including analysis for each division right here!
  • Famous MMA Fighters - Biographies of mixed martial arts fighters who have graced the octagon and become shining stars of the sport.
  • Famous MMA Quotes and Sayings - Testosterone runs high when fights take place. This creates a slew of memorable verbage from all involved including the fighters, their trainers and the announcers. Oh, and Dana White!
Reduced Juice Sports Betting 100% Sportsbook Bonus Best Parlay Odds Online