Free Sports Picks: Home CFB CBB MLB MMA Boxing Super Bowl
LootMeister NFL Picks
Online SportsbooksBest Sportsbook Bonuses
GTBets

NFL Betting Quiz

NFL Football Betting Quiz: Do You Understand NFL Football Betting?

By Loot, NFL Football Handicapper, Lootmeister.com

In all fairness, learning how to bet on NFL football isn’t all that hard. The math that is used is nothing that a decent middle school student wouldn’t know. And anything you don’t know could be explained to you in probably under a minute. But let’s see how much you know right now.

Below are questions of varying difficulty. Answering them all correctly would place you in an “expert” category. It doesn’t mean you’re good at betting on football, necessarily, it just means you know what’s going on when placing football wagers. Let’s get started!

1. If you won a $200 two-team parlay betting against-the-spread, how much would you win?

A. $260

B. $400

C. $520

D. $600

2. What is the definition of a prop bet?

A. A bet on how good a team will do in a season.

B. A bet that focuses on player or team performance within a single game.

C. A bet on the total combined score of a game.

D. A bet on how a team will do in a quarter or half of a game.

3. What is the most-common margin of victory is NFL football?

A. Six points

B. Ten points

C. Seven points

D. Three points

4. In order to show a profit when betting against the spread if always betting the same amount, you need to win a minimum of what percentage of your bets?

A. 50%

B. 53%

C. 55%

D. 57.5%

5. What would NOT cause a line to move in an NFL game?

A. A lot of money being bet on only one team.

B. A lot of money being evenly bet on both teams.

C. A key injury late in the week.

D. A sudden and drastic change of weather as game time approaches.

6. If you wanted to make $2000 on a 4-team parlay against-the-spread, how much would you need to wager?

A. $100

B. $150

C. $200

D. $300

7. A progressive NFL parlay allows you to what? (Find progressive parlays online at 5Dimes)

A. Add future picks to your parlay.

B. Play double-or-nothing on one more game.

C. Rank your teams in level of confidence.

D. Miss part of the parlay and still be able to cash in.

8. If betting on an NFL team at -400 on the money line, how much would you need to bet in order to win $350?

A. $1350

B. $1450

C. $1400

D. $1580

9. You want to put Dallas (+5.5), Jacksonville (+9), and Denver (-11.5) on a 3-team/6-point teaser. What would the adjusted point-spreads be?

A. Dallas (+11.5), Jacksonville (+15), and Denver (-5.5)

B. Dallas (-1.5), Jacksonville (+5), and Denver (-17.5)

C. Dallas (+1.5), Jacksonville (+15), and Denver (-5.5)

D. Dallas (+11.5), Jacksonville (-2), and Denver (-5.5)

10. If you made a $100 round-robin NFL parlay with 5 teams, split into two-team parlays, how much would the bet cost?

A. $600

B. $800

C. $1000

D. $2500

Answers:

1. C
2. B
3. D
4. B
5. B
6. C
7. D
8. D
9. A
10. C

Grades:

10/10: Expert status
8-9: You know your stuff
6-7: You’ve spent some time in a sportsbook
4-5: You know a few things, but could use some boning-up.
3 or Less: You could use some work, but knowledge is right around the corner.

Bonus Question: Did you know that you don't have to lay -110 odds on NFL wagers? Don't feel bad! Most don't! Dump your over-priced bookie today and start laying only -105 odds at the best football betting site on the web! --> 5Dimes!

Share this article with friends:

Leave a comment:

SAVE BIG MONEY BY BETTING AT -105 REDUCED ODDS!
Quit wasting your hard earned money! Make the switch from -110 to -105 odds today
You'll be so glad that you did! Click Here!
Doc's Sports NFL Picks

NFL Betting

  • Reduced Juice - Loot explains how reduced odds football betting works and where you can find this valuable asset.
  • What is a Point Spread? - Many new to the game struggle to understand why one side has a (+) while the other has a (-) in front of a team. We explain what the spread is and how it works.
  • Football Bets - All the different types of wagers that you can make when betting on football games.
  • What Professional Handicappers Do - Learn the tricks of the trade and increase your odds of beating the books!
  • Key Numbers - The article that bookies don't want you to read!
  • NFL Betting Quiz - Test your football wagering prowess with Loot's 10 question quiz!
  • Super Bowl 52 Predictions - Loot gives his preseason picks for which teams are most likely to win "the big game" along with middle of the road and a longshot that is sure to surprise you!
  • 2017 NFL Season Wins Predictions - Loot breaks down every team and gives his opinion on how they'll do vs. the number!
  • 2017 NFL Bye Weeks - The first set start in Week 5 and the final byes take place in Week 11. Loot also gives tips on betting on teams coming off byes.
  • 2017 NFL Coaching Changes - We seem to be in an era where football coaches become disposable in an instant if they don't win. 2016 was no different as a handful of teams made the switch. Check out who went where right here!

MISC.

  • Famous Football Players - Biographies of the best and greatest NFL football players of all-time.
  • Greatest NFL Players of All Time - A list of all time greats at each position. Each position has it's own dedicated article!
  • Best Quarterbacks of All Time - Joe Montana heads our list of top 10 QB's, however, Tom Brady is a sure bet to give him a run for his money by the time his career is said and done.
  • Best Running Backs of All Time - We list the top 10 greatest ball carriers of all-time. The order may be debatable, as Jim Brown, Barry Sanders and Walter Payton all brought something special to the gridiron.
  • Football Lingo - One must be very familiar with all of the terms, slang and jargon associated with this game to win at football betting. Find a slew of pigskin terminology right here!
  • Football Quotes - Funny and memorable sayings from around the National Football League including comments made by Vince Lombardi and John Madden.

Other Great Sites

  • Predictem - Weekly NFL picks from one of the most knowledgeable sports handicappers on the web. Tons of great football betting advice articles here too!
Reduced Juice Sports Betting 100% Sportsbook Bonus Best Parlay Odds Online